top of page

Zarlarketjes

Op een speelse manier terug 'aarden' en één worden met Moeder Natuur.

ED7AE26F-1504-420A-939A-08DDC4D5E125.heic

KETJESMARKT

 

Tijdens verschillende educatieve workshops komen kinderen van Geraardsbergse scholen in contact met de natuur, leren ze oude ambachten en vergeten tradities.

 

Onder begeleiding van ervaren gidsen maken ze seizoensgebonden en zero waste producten. Deze verkopen ze op de jaarlijkse Ketjesmarkt op de binnenkoer van de boerderij. Daarnaast worden er ook ecologische producten aangeboden, recht van het land.  

KETJESMARKT MIDZOMER (juni 2023)

Tijdens de Ketjesmarkt op het Midzomerfeest kan je genieten van heerlijke verse huisbereide limonades en ijsjes.

 

Voor de kinderen zijn er interactieve workshops wol spinnen, manden en bloemenkransen maken. Deze bloemenkransen worden gedragen tijdens de rituele Midzomerstoet.
Alle kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om deel te nemen. We trekken samen over de velden, langs bomen en dieren. We zingen en dansen om de natuur te vieren!

15A01025-686E-4D10-BA39-9C0CA90B0789.heic

Meer over het project

Zarlarketjes is een meerjarig project waar kinderen terug leren zaaien, kweken, planten, plukken en oogsten. Door bij cultivering van het land gebruik te maken van oude zaden en technieken, de heraanplant van natuurlijke verloren gewassen, eetbare paddestoelen en schimmels,... wordt het omliggende landschap hersteld. Zo kan het worden opengesteld voor verder onderzoek voor verschillende ecologische en culturele projecten.

Het project ZarlarKetjes wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Stad Geraardsbergen, Manoeuvre, VIERNULVIER, Kunstacademie Geraardsbergen & Provincie Oost Vlaanderen.

download.png
vrn_eu_blauw_slogan_pdpo_0.jpg
Logo gbergen.png
D361B52B-7883-44A6-8CF9-BC9CD2FC335C_1_105_c.jpeg

Foto's

Alle foto's van de vorige edities kan je via onderstaande link terugvinden.

bottom of page