top of page

Sat, 17 Jun

|

Zarlardingas

ZarlarKetjesMarkt 2

ZarlarKetjes is een project waarbij op een educatieve en speelse manier terug 'aarden' en één leren worden met moeder natuur.

ZarlarKetjesMarkt 2
ZarlarKetjesMarkt 2

Time & Location

17 Jun 2023, 11:00 – 17:00

Zarlardingas, Moutstraat 29, 9500 Geraardsbergen, België

About the event

Opnieuw wordt de Feeërieke markt van Schemermeer in het leven geroepen door de ketjes uit onze streek Geraardsbergen! 

Het thema van de tweede Ketjesmarkt luidt 'Midzomer'. De kindjes van verschillende Geraardsbergse scholen maken zelf zerowaste en seizoensgebonden waren om te verkopen op hun eigen markt op de binnenkoer van de grote boerderij. Daarnaast worden er ook ecologische voedingswaren aangeboden, recht van het land.  Je kan genieten van heerlijke verse limonades & ijsjes, en de kinderen zijn welkom om deel te nemen aan interactieve workshops wol spinnen, manden maken en creatie bloemkransen. Deze bloemkransen dragen ze tijdens 's middags tijdens de Midzomer Stoet, om en rond het erf, waarop zowel de bezoekers van de voormiddag als de bezoekers van de namiddag welkom zijn. Alle kinderen worden uitgenodigd om actief deel te nemen en de bossen en velden te verkennen.

Als het zonnetje schijnt gaat onze zomerbar open aan de zwemvijver en zijn alle kindjes welkom om een duik te nemen.  Midzomer Stoet  Wil je meedoen aan Midzomer Stoet? Laat je dan helemaal gaan en ontdek hieronder welke leuke dresscode en props je kan meebrengen!  Dresscode: fleurig zomers, mythische dieren, sprookjesfiguren, lekker wild Meenemen: oude potte en pannen Ter plekke kunnen de kinderen zich laten opmaken door onze grimeuse

We werken met twee tijdslots, ticketjes zijn gratis maar we vragen wel te reserveren:

Ochtendmarkt: van 11u tot 13u

Midzomerstoet: tussen 13u30u en 15u (iedereen welkom)

Namiddagmarkt: van 15u tot 17u

ZarlarKetjes Markt wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Stad Geraardsbergen, Manouevre, 404, Kunstacademie Geraardsbergen & Provincie Oost Vlaanderen .

Het is een project waarin kinderen terug leren zaaien, kweken, planten, plukken en oogsten. Door bij cultivering van het land gebruik te maken van oude zaden en technieken, de heraanplant van natuurlijke verloren gewassen, eetbare paddestoelen en schimmels,...wordt het omliggende landschap hersteld en kan het worden opengesteld voor verder onderzoek door diverse natuur gelinkte projecten. De zelf gecreëerde 'korte keten' bewijst dat super moeilijke vraagstukken over een garantie op toekomst soms een zeer eenvoudig antwoord kennen.

Tickets

  • Ochtendmarkt 11u - 13u

    €0.00
    Sale ended
  • Namiddagmarkt 15u - 17u

    €0.00
    Sold Out

Total

€0.00

Share this event

bottom of page